11 dingen die je moet doen voordat je de deur uitgaat

‘Ik doe het vanavond wel’ is een van de beloftes die we onszelf zelden nakomen, wanneer we in alle haast naar ons werk vertrekken. Maar zodra je thuis komt, is het al weer tijd om eten te koken en omdat je moet bent schiet de oneindigende to-do-list erbij in. 

Om jezelf voortaan tijd en moeite te besparen zijn dit de dingen die je moet doen voordat je de deur uit gaat. Sta desnoods een halfuurtje eerder op om met een opgeruimd gevoel de deur uit te gaan. Verwerk de onderstaande dingen in je ochtendroutine en je stapt de deur uit als een veranderd mens.

Maak je bed op
Het eerst wat je moet doen voordat je de slaapkamer verlaat is je bed opmaken. Het vergt slechts een minuutje om je laken recht te trekken en je komt veel fijner thuis waneer je bed opgemaakt en netjes is.

Doe je vieze was in de wasmand
Het is zo makkelijk om je gedraagde spullen of vieze was op de grond de laten liggen, maar deponeer al je was meteen in je wasmand om ergenissen te voorkomen. Niemand wil in een rommelig huis thuiskomen.

Leg alvast comfortabele kleding klaar
Na een dag hardwerken is niets lekkerder dan in je joggingbroek glijden. Leg alsvast wat comfortabele kleding voor jezelf klaar, zodat je na je werkdag meteen in je fijnste trui kunt gaan koken of eerst in op de bank kunt hangen.

Ruim je toiletartikelen meteen op
Stap nadat je je gezicht hebt voorzien van een likje foundation niet meteen de badkamer uit, maar deponeer eerst al je artikelen weer in een toilettas of ruim ze op in de kast. Zelfs wanneer je denkt dat je voor je werk geen tijd hebt om deze spullen op te ruimen, kunnen ze er voor zorgen dat je meteen chagrijnig bent, wanneer je na je werk de badkamer instapt.

Open je badkamerraam
De badkamer kan snel muff ruiken, zeker wanneer je net hebt gedoucht en de badkamerspiegels beslagen zijn. Laat wat frisse lucht de ruimte in gaan en sluit het raam weer wanneer je weg gaat.

Maak het aanrecht schoon
Maak nadat je je ontbijt hebt verorbert het aanrecht schoon. Ruim de vaatwasser in of uit om jezelf ’s avonds weer van een paar klusjes te ontzien.

Laat een treat voor jezelf achter
Wanneer je hongerig uit je werk komt is niets fijner dan snel wat lekkers te peuzelen. Laat een cakeje voor jezelf achter of wat bonbons en je zult jezelf ’s avonds dankbaar zijn.

Geurende woonkamer
Steek voordat je weggaat een fragrance diffuser in het stopcontact met een geur die je tot rust brengt. Wanneer je thuis komt laat je al je zorgen meteen achter je.

Doe de gordijnen open
Laat ligt in je woonkamer komen. Wil je liever niet alles open en bloot laten? Zorg er dan voor dat er genoeg kamerplanten in je huis staan om lucht te filteren.

Beeld: Pexels

 

Lees meer op fashionscene.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.