Zo creëer je jouw droomkantoor: 3 tips

Of je nou een blog of YouTube-kanaal runt, saaie, financiële zaken moet regelen of met een enorm project bezig bent; een rustig, mooi ingericht thuiskantoor is al de eerste stap om ook daadwerkelijk het nodige werk thuis uit te kunnen voeren. En het is helemaal niet zo lastig om je kantoortje te veranderen in een kamer die je niet meer wil verlaten! 

1. Geef alles een goed plekje
Begin eens met alle papieren die overal rondslingeren. De documenten die je niet meer kunt gebruiken kunnen rechtstreeks de papierversnipperaar in. De rest kan je ordenen in lades, maar als dit al teveel gedoe veroorzaakt in je hoofd, is een goeie tip dat alles tegenwoordig opgeslagen kan worden in de clouds. Zo staat alles op de computer, maar zul je het nooit verliezen. Zet vervolgens al je pennen en potloden netjes bij elkaar in een potje of beker en bedenkt wat je met decoratie als kaarsen en planten wilt doen. Is dit echt nodig, of leidt het je alleen maar af?

2. Gebruik een vervaldatum voor al je papieren
Plak elke keer een sticker met vervaldatum op een nieuwe brief of papierwerk die je ontvangt in je brievenbus. Zo kan je niet alleen goed je papieren ordenen, maar ook mentaal voor jezelf bijhouden welk werk als eerst af moet zijn, en wat nog eventjes kan wachten. Zodra je een vervaldatum hebt bereikt, kijk dan of je het nog steeds nodig hebt. Zo niet, weg ermee.


3. Denk na over je werkomgeving
Het kan dan wel allemaal netjes opgeruimd zijn en een leuke sfeer hebben, maar als je niet echt goed kunt werken, heeft het allemaal niet veel zin. Als je je afvraagt waarom het maar niet lukt om goed te werken in je kantoor, bedenk dan eens de volgende dingen. Staat je computer op goede hoogte? En je stoel? Hoe is het met de temperatuur? Is het niet te warm of te koud? En is er genoeg daglicht?

Beelden: iStock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.