FOOD || 6 Heerlijke breakfast recepten van Alpro

22 ontbijt recepten die perfect passen in jouw ochtend

Lig jij elke ochtend het liefst zo lang mogelijk in bed? Of ben je een persoon die niet kan wachten om de dag te beginnen? Wat voor ochtendtype je ook bent, een goed ontbijt is een absolute must. Daarom geven wij voor elk ontbijtype een flinke dosis inspiratie, waardoor jouw dag voortaan éxtra lekker begint. Van energierijke ontbijtjes tot onbijtjes die nauwelijks moeite kosten om te maken! 

Meer sporten, minder geld uitgeven, eerder beginnen aan je huiswerk en elke ochtend ontbijten: heb jij ook een rijtje met goede voornemens? You’re not alone… De eerste weken van het nieuwe jaar gaat iedereen enthousiast aan de slag met zijn goede voornemens, maar na een paar weken sporten en bewuster eten lijken we onze goals alweer vergeten te zijn. Dat gaat dit jaar niet gebeuren, in ieder geval niet wat ontbijten betreft, want Alpro komt nu met de H.A.P.P.Y Breakfast Guide. In de guide staat voor elk type ontbijter een aantal lekkere recepten voor een goede start van het nieuwe jaar.

Ben jij klaar voor ontbijtinspiratie? Hieronder geven we je voor elk ontbijttype een super lekker en healthy recept. Meer recepten kun je terug vinden op de website van Alpro. Kijk snel welk ontbijttype er bij jou past…

RISE & SHINE
Jij neemt elke dag de tijd voor jouw ontbijt en houdt van uitpakken. No way dat jij elke dag voor hetzelfde ontbijt kiest. Jij probeert graag nieuwe recepten en mixt zonder problemen verschillende exotische ingrediënten door elkaar. Herken jij jezelf hierin? Dan moet je ábsoluut de Amandel-Chia Pudding proberen. Wat is er nu beter dan je dag beginnen met een toetje? Wat zo fijn is aan dit recept is dat je het de avond van tevoren al kan maken. Zo ben je ’s ochtends geen uren kwijt aan je ontbijt en kun je productief blijven. Handig!

Recept
♥ 250 ml Alpro Amandeldrink Ongezoet
♥ 42,5 g chiazaad
♥ 1/2 theelepel vanille-extract
♥ 1/2 eetlepel ahornsiroop
♥ Blauwe bessen en bramen
♥ Walnoten

1. Doe de Alpro Amandeldrink Ongezoet samen met het chiazaad, de vanillezaadjes en de ahornsiroop in een kom. Meng het goed door elkaar totdat het mengsel dikker wordt.
2. Laat een nacht afgedekt in de koelkast staan.
3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over vier glazen, voeg een laagje bessen toe en daarna de helft van de walnoten.
4. Herhaal deze volgorde en je ontbijtje is good to go!

ONTBIJT VOOR TWEE
Wanneer je verliefd bent is ontbijten meer dan alleen eten. Jij wordt het liefst wakker naast je crush om samen te genieten van jullie ochtend met een lekker ontbijtje. En wat is er nu fijner dan ontbijt in bed? Wil jij jouw lover morgen op een speciaal ontbijtje trakteren? Maak dan de Hemelse Havermout. Een match made in heaven.

Recept (2 porties)
♥ 500 ml Alpro Amandeldrink
♥ 2 appels
♥ 2 citroenen
♥ 150 g havermout
♥ 2 snufjes kaneel
♥ Verse munt
♥ Fijngehakte amandelen

1. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Besprenkel met enkele druppels citroensap.
2. Schenk de Alpro Amandeldrink in een pan samen met de snufjes kaneel en de havermout.
3. Laat drie minuten koken, haal van het vuur en voeg de vers gehakte munt toe.
4. Verdeel de appel over twee kommen, schenk de havermout er overheen en bestrooi met de fijngehakte amandelen.
5. Geniet van dit smaakvolle kunstwerkje en elkaar.

SNOOZER
Jij hebt ’s ochtends nooit tijd om uitgebreid te ontbijten omdat je het liefst zo lang mogelijk wil blijven liggen. Jij kiest liever voor een makkelijk en snel ontbijt dat je eventueel ook mee kan nemen. De volgende ontbijtjes uit de H.A.P.P.Y Breakfast Guide kosten je slechts een paar minuten om te maken zodat jij kan blijven snoozen. Wij probeerden alvast het ‘Warm Rood Fruit & Zaden’ en de ‘Choco Coco Granola’. Echte aanraders!

Recept (4 porties)
♥ Alpro Mild & Creamy Naturel
♥ 50 g bevroren rood fruit
♥ 1 eetlepel honing (optioneel)
♥ 8 eetlepels gemengde zaden: zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad en pompoenpitten

1. Leg het rode fruit in een pan, besprenkel eventueel met de honing en verwarm het fruit op laag vuur totdat het zacht wordt.
2. Verdeel de Alpro Mild & Creamy Naturel gelijkmatig over vier kommen en schep er het warme rode fruit en de gemengde zaden overheen.
Tip: bepaalde soorten fruit zijn buiten het seizoen vaak erg duur en slecht te vinden. Kies daarom voor bevroren fruit. Zo kun jij altijd genieten van vers fruit, welke maand het ook is.

Gezond ontbijt
Recept (2 porties)
♥ 500 g Alpro Mild & Creamy Naturel met Kokosnoot
♥ 2 bananen
♥ 12 eetlepels granola
♥ 60 g chocolade (70% cacao), geraspt (optioneel)

1. Snijd de banaan in plakjes.
2. Schenk de Alpro Mild & Creamy Naturel met Kokosnoot in een kom.
3. Voeg de plakjes banaan, granola en geraspte chocolade toe.
4. Enjoy!

Gezond ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.