BEAUTY || Deze 9 hacks zorgen ervoor dat jij voortaan geld bespaart op beautyproducten

Als je dol bent op beautyproducten zie je dit helaas vaak terug aan je bankrekening. De prijzen van jouw favoriete producten kunnen behoorlijk oplopen. Precies nu jij geen rooie cent te makken hebt droogt je mascara uit, is jouw foundation op en heb je nieuwe lipstick nodig… Wij hebben 9 tips op een rijtje gezet waardoor jij voortaan veel minder geld kwijt bent aan beautyproducten!

1. Meng foundation
De juiste kleur foundation vinden kan een hele klus zijn. In de winter worden we steeds witter en vanaf de lente krijgen we alweer een kleurtje. De huid verandert snel van kleur en steeds een nieuwe foundation kopen kost bakken met geld. Koop daarom van je favoriete foundation de lichtste en de meest donkere kleur. Hiermee kan je de foundation precies afstemmen op je huidskleur zonder dat je een nieuwe hoeft te kopen!

2. Gebruik het laatste beetje foundation
Niets is frustrerender dan een foundation die ‘op’ is terwijl er nog veel product in het flacon zit. Als de foundation in een tube zit heb je mazzel, deze kan je namelijk makkelijk doormidden knippen. Vaak kan je nog een week doen met het product dat nog in de tube zit. Bij een flesje is het iets lastiger. Haal het pompje ervan af en haal het product eruit met een dunne concealerkwast of een spatel. Het is iets meer gedoe, maar zeker de moeite waard!

3. Gebruik een vochtige spons
Wist je dat een make-up spons ongeveer een derde van het product opneemt? Dit is superzonde natuurlijk, maar stoppen met het gebruiken van de Beautyblender? No way! Maak de spons voor gebruik nat met warm water en knijp hem daarna uit. Doordat de spons nu vochtig is kan er geen product meer opgenomen worden, omdat de spons al ‘vol’ zit met het water. Een vochtige spons brengt ook nog eens veel mooier aan en voelt stukken beter op de huid, score!

4. Koop groots in
Zodra de 1+1 actie van Kruidvat begint slaan wij groots in. Groot inkopen is op dat moment een grote uitgave, maar op lange termijn veel goedkoper. Is jouw favoriete product in de aanbieding? Sla dan zeker een voorraad in, achteraf ben je jezelf heel dankbaar.

Beeld: iStock

geld besparen op beautyproducten

Beeld: iStock

5. Verwijder de stopper
Voor concealer en lipgloss geldt hetzelfde. Het product is nooit écht op, maar je kunt het laatste beetje er gewoon niet uit krijgen. Gelukkig is daar een oplossing voor! Haal het ‘stoppertje’ eruit met een pincet. Zo kun je met het kwastje de laatste beetjes van de zijkanten halen. Want hé, voor dat beetje heb je ook betaald!

6. Gebruik de hele lipstick
Het onderste stukje van de lipstick zit vast in de houder en wordt eigenlijk nooit gebruikt. Dit is hartstikke zonde. Met een klein kwastje kun je de lipstick uit je houder halen en op de lippen aanbrengen. Zo kun je nog nét iets langer genieten van jouw favoriete lipkleur!

7. Mascara langer gebruiken
Zodra een mascara droog en klonterig begint te worden is het duidelijk dat het einde is aangebroken. Klonterige mascara is niet mooi, dus zal je toch echt een nieuwe moeten gaan halen. Daar gaan al je zuurverdiende centen… Of toch niet? Leg de mascarahuls in een glas heet water. Hierdoor smelten de klonten en is de mascara weer terug in zijn vloeibare vorm. Jij kunt de mascara gewoon weer gebruiken!

8. Koop parfum slim in
Parfum is duur. Heel duur. Daarom is het belangrijk dat jij dit slim inkoopt. Hoe verleidelijk het ook is om de goedkoopste variant te nemen, doe het niet! Vaak is parfum er in flesjes van 30ml, 50ml en 100ml. Het flesje van 30ml kost bijvoorbeeld €50,- en het flesje van 100ml kost €100,-. Je betaalt twee keer zoveel voor het grote flesje, maar krijgt daar meer dan drie keer zoveel parfum voor terug. Verkies eau de parfum boven eau de toilette. Eau de parfum is duurder maar blijft ook langer hangen, waardoor jij minder gebruikt. Dit is in verhouding veel goedkoper!

9. Check Youtube-beschrijvingen
Gebruikt NikkieTutorials een palette dat jij ook graag wil proberen? Of sta je op het punt de foundation aan te schaffen die voorkwam in de video van Jessie Maya? Check dan vooral even de beschrijving van die video’s. Vaak hebben YouTubers kortingscodes voor de producten die gebruikt worden in de video’s, deze worden vermeld in de beschrijving. Met die 15% korting is de aankoop van dat ene palette nét wat draaglijker voor onze portemonnee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.