LIFESTYLE || Zo viert de rest van de wereld Valentijnsdag 2018

Valentijnsdag 2018 is dichterbij dan je denkt. Je laat je geliefde verrassen met een roosje en maakt er een romantische dag van. Misschien heb je geen geliefde op het oog en verblijd je je BFF met iets leuks om te laten zien dat je om haar geeft. Misschien wil je een keer iets anders op Valentijnsdag 2018 en ben je eigenlijk best wel benieuwd hoe de rest van de wereld dit feestje viert. Girlscene heeft het tot in de puntjes voor je uitgezocht.

Valentijnsdag 2018 in Groot-Britannië
In Groot-Brittannië is Valentijnsdag een romantische dag. De tortelduifjes verwennen elkaar met chocolade, sieraden, bloemen en noem het maar op. Samen gaan ze lekker uiteten en natuurlijk worden in huis verschillende kaarsen aangestoken. Voor de romantiek moet je echt in Groot-Brittannië zijn.

Valentijnsdag 2018 in Finland
In Finland is het andere koek. Normaal gesproken ben je een beetje een buitenbeentje als je single bent op Valentijnsdag. Een tip: ga naar Finland. In Finland noemen ze Valentijnsdag ‘Vriendendag’. Met je vrienden ben je bij elkaar en is het beregezellig. Er worden rozen en cadeaus gegeven aan elkaar, dus ook de singles worden verwend in Finland tijdens Valentijnsdag.

valentijnsdag wereldwijd
Valentijnsdag 2018 in China
Op de zevende dag in de zevende maand op de Chinese kalender vieren de Chinezen een lantaarnfestival. Dit is hetzelfde als Valentijnsdag. In het Chinees wordt het Qi Xi genoemd en tijdens dit festival worden duizenden lampjes in het water gelegd. Op deze dag wordt de jaarlijkse ontmoeting tussen de herder en het weefmeisje gevierd. Dit is een romantisch verhaal uit de Chinese mythologie. Het festival is vooral bedoeld voor jonge meiden. Zij geven vruchten, meloenen en wierook als offer aan het weefmeisje en vragen haar te helpen met het vinden van een goede echtgenoot. Tijdens het lantaarnfestival zitten mensen buiten om naar de sterren te kijken. Valentijnsdag wordt in China niet gevierd op 14 februari, omdat deze datum te dicht bij het Chinese nieuwjaar ligt.

Valentijnsdag 2018 in Brazilië
De Brazilianen vieren Valentijnsdag op twaalf juni. Valentijnsdag is net even anders dan we gewend zijn. De avond voor de grote dag doen vrijgezelle vrouwen een paar opgevouwen briefjes met namen van mannen in een pot. Op 12 juni trek je een briefje en de man die erop staat, wordt je toekomstige echtgenoot. In Brazilië wordt Valentijnsdag dus gevierd op twaalf juni. Dat is de sterfdag van de heilige Antonius van Padua. Dit is de beschermheilige van alle verliefde stelletjes. 14 februari vieren de Brazilianen carnaval, dus om een romantische Valentijnsdag te vieren, is er echt niet bij.

Valentijnsdag 2018 in Irak
In Irak gaat het er net iets anders aan toe tijdens Valentijnsdag. De Koerden in Irak versieren appels met kruidnagel op Valentijnsdag om te zorgen dat ze niet vergaan. De appel zorgt voor een lange en vruchtbare liefde. Echt een sprookjesverhaal in Irak.

Valentijnsdag over de hele wereld
Valentijnsdag 2018 in Zuid-Korea
In Zuid-Korea vieren ze Valentijnsdag door elkaar te verwennen met snoep en chocolade. Mannen geven snoep aan de vrouw en vrouwen geven chocolade aan mannen. De dag wordt gevierd op 14 februari, zoals we gewend zijn. In Zuid-Korea wonen wel romantische mensen, want elke 14e van de maand staat in het teken van de liefde. Elke dag heeft een andere naam.

– 14 januari Dagboekdag
– 14 februari Valentijnsdag
– 14 maart Wittedag
– 14 april Zwartedag
– 14 mei Rozen&Geeldag
– 14 juni Zoendag
– 14 juli Zilverendag
– 14 augustus Groendag
– 14 september Foto&Muziekdag
– 14 oktober Wijndag
– 14 november Filmdag
– 14 december Knuffel en/of Sokkendag

Beeld: iStock | Bron: gbtimes.com, leerwiki.nl, ef.nl, nouveau.nl, ondertussen.nl, fhm.nl, spuitenenslikken.bnnvara.nl,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.