lifestyle || BAH! Rattenpoep en menselijke urine gevonden in namaak make-up

 

We hebben niet allemaal de centen om dat dure luchtje of dat high end oogschaduwpalette te kopen. Veel meiden kopen merkmake-up online voor stuntprijzen, dit zijn vaak namaakproducten. Dat die aanbieding te mooi is om waar te zijn blijkt maar weer: er is rattenpoep en menselijke urine gevonden namaak make-up, OMG! Dit is toch onze grootste nachtmerrie?!

De Londense politie heeft een schokkende ontdekking gedaan tijdens het onderzoek naar namaak cosmetica. Er wordt per jaar maar liefst negentig miljoen pond (!) aan namaakproducten uitgegeven door de Britse consumenten. Het meeste hiervan wordt online besteld, denk aan websites als AliExpress en Ebay. Naast het feit dat dit illegaal is, is het ook nog eens hartstikke gevaarlijk. De Londense politie maakt daarom een duidelijk statement met de campagne ‘Wake up – don’t fake up!’, hiermee willen ze ons waarschuwen voor deze giftige cosmetica.

Menselijk urine

Na onderzoek van een aantal namaakproducten kwam de politie tot schokkende conclusies. In nepluchtjes zaten ontelbaar veel schadelijke chemicaliën en soms zelfs menselijk urine! Ook zijn er rattenuitwerpselen gevonden in de cosmetica, een smerig zaakje dus. Hoe mooi de aanbieding ook is, koop het niet. Naast dat het heel vies is, is het ook nog eens schadelijk voor de gezondheid. Er zijn meerdere gevaarlijke chemicaliën in de producten gevonden zoals cyanide, arsenicum, lood, kwik en andere gifsoorten.

via GIPHY

De waarschuwing

“Cosmetica zouden de natuurlijke schoonheden moeten vergroten, maar de namaakproducten doen het tegenovergestelde. Onze algemene regel is: als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk ook. Weinig mensen kennen de gevaren van deze cosmeticaproducten op hun gezondheid niet en daarom waarschuwen we het publiek om wakker te worden, en geen neppe of namaakproducten te kopen,” vertelt Maria van het politiecorps in Londen. Omdat we allemaal steeds meer online shoppen (jup, guilty!) is de Londense politie bang dat dit soort praktijken toenemen, tenzij we er met zijn allen een punt achter zetten.

Denk dus voortaan twee keer na voordat je die goedkope GlowKit bestelt op AliExpress of dat flesje Lady Million koopt voor tien euro, je betaalt er namelijk een ander prijkaartje voor. Koop jouw producten via betrouwbare verkooppunten of originele webshops, zo weet je zeker dat het goed zit. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Bron: metro.nl, cityoflondon.police.uk | Beeld: iStock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.